Historie

Bentzen As ble etablert i 1995; men Familien Bentzen har tradisjoner og historie i begravelesbarnsjen helt tilbake til 1891 – ved snedkermester Hans Bernhard Bentzen – ser vi av gamle håndverksbøker at kisteproduksjonen begynte.

Dagens bedrift ble grunnlagt av Josef Bentzen i 1918 – i Kongensgate 14, Moss. Grunnlaget for driften var møbler og kisteproduksjon. I 1936 begynte egenproduksjon av kistehåndtak støpt i zink, og samme år begynte også en etter hvert omfattende egenimport av begravelsesartikler, samt produksjon av kistesvøp til bruk i egenproduserte kister.

Økning av produktspekteret ble det når Leif Josef Bentzen overtok i 1962. Produksjon av kistesvøp, plasthåndtak, kisteskruer etc. ble ytterligere opptrappet, noe som gjorde at firmaet bygget og flyttet inn i nye tidsmessige lokaler i 1981. I 1980 utvidet firmaet produktspekteret til også å gjelde park- og kirkgegårdstyr. Park- og kirkegårdsutstyret ble etter vært en betydelig del av virsomheten.

Så i 1995 ble park- og kirkegårdsutstyravdelingen skilt ut i et eget firma - Bentzen As. Firmaet har opparbeidet seg som en betydningsfull og god aktør i bransjen. I tillegg så er også varesortimentet utvidet med små elbiler til bruk på kirkegårder, parker, industri, flyplasser etc.

Selskapet Bentzen As er også familiebedrift, eiere er Josef Bentzen (4. generasjon), Paul Josef Bentzen (5. generasjon) og Bjørg Bentzen. Styreformann er Erik Krogsvold og ansatt daglig leder er Helge Granly.


Ta gjerne kontakt med oss!

Er det noe du ikke finner eller annet du lurer på, send oss en melding i kontaktskjemaet, eller ring oss på telefon.

Telefon:
+47 69 24 49 40

* = Må fylles ut.